Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Βενζίνη, ελλειψη αυτής και Εθνική Τραγωδία.

Θα έχετε παρατηρήσει οτι απο προχθές που έχει αρχίσει η απεργία των οδηγών οχηματων Δ.Χ., εχει γίνει ενας ψιλοχαμός. Ωσαν να έχει γινει μια Εθνική τραγωδία, ενας πόλεμος, ενας λοιμός, ο λαός σηκώνεται απο καρεκλες, καναπέδες, ντιβάνια και τρέχει άρων άρων να γεμίσει με καύσιμα την πολύτιμη κινητή περιουσία του (που τις περισσότερες φορές ακόμα τη χρωστάει). Τα αποτελέσματα ειναι αυτά που βλέπουμε όλοι οσοι έχουμε κρατήσει την ψυχραιμία μας και συνεχίσουμε να κυκλοφορουμε με τα οχήματά μας τις τελευταίες μέρες.

Επικές διαμάχες οδηγών που περιμένουν για λιγα, πλαφοναρισμένα τις περισσότερες φορές, λιτρα βενζίνης, κλείνοντας διασταυρώσεις και αδιαφορώντας παντελώς για τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό που έχω παρατηρήσει και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, είναι η αλληλεγγύη που δειχνουν μεταξύ τους οσοι περιμένουν.

Εχθές το βράδυ, στην Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας ντε, ελα τωρα που δεν ξερεις που ειναι...) ειχε μια ατελειωτη ουρά οχηματων στην aegean.

Αν παρατηρούσες καλύτερα, θα έβλεπες μερικούς να παίζουν τάβλι, ενω καποιοι ήταν πιο αθλητικοί και είχαν κανονίσει ενα τουρνουά 5x5 στο ύψος του Σαρακάκη.

Ενας εκ της γνωστής φυλής των μπουζουκοκάγκουρων, εθεάθη να έχει ανοίξει πορτες - παράθυρα και να έχει ανεβάσει την διάθεση των παρευρισκόμενων με επιτυχίες του διάσημου τροβαδούρου, Μάκη Χριστοδουλόπουλου.

Ευκαιρία βρήκε και ενας πλανόδιος καντινιέρης και έστησε πάγκο με χειροποίητο σουβλάκι (καλαμάκι εκ λιβαδειάς προερχόμενο). Τα καλαμάκια όμως, με το που νιώσαν την ζέστη απο τακάρβουνα, σαν ομοίωμα του Λαζάρου αρχίσαν να τρέχουν και τα κυνηγούσε κατα μήκος της Λεωφόρου!

Το καλό με τον Έλληνα είναι οτι το τζέρτζελο το έχει στο αίμα του.

Γουστάρει να αγχώνεται.
Γουστάρει να τρέχει.

Τουλάχιστον όσο δεν συνειδητοποιεί πως ό,τι και να γίνει, βενζίνη θα υπάρχει (βλ. προηγούμενη απεργία, έτους 2008), περνάνε καλά.

Οταν ομως συνειδητοποιήσουν οτι βενζίνη υπάρχει, αλλα υπάρχει πλέον στα 1.8 το λίτρο, με πρόφαση την απεργία, τότε να δω τι θα γίνει...

Αλλα για μισο λεπτο...

Ξερω τι θα γινει...

Θα πουν "δε βαριεσαι", θα φουλάρουν και θα πάνε στο καβούρι να πιούν το freddo των 5 Ε, στην ξαπλώστρα των 5 Ε, για να μπορούν να συζητήσουν σαν γνήσιοι Έλληνες για την κρίση που έχει αδειάσει τις τσέπες τους...

Χαίρε, Ω, χαίρε Φοβισμένε Τηλεθεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου